De Aanschaf

Wat leuk dat je uiteindelijk op deze pagina bent beland, dat betekend dat je toch wel serieus overweegt om een Pure Colour aan te schaffen. Mocht je de andere pagina’s nog niet hebben gelezen dan wil ik je vragen om dit nog even te doen. 
Op deze pagina zal ik uitleggen wat ik mag verwachten van een toekomstige eigenaar en wat jij mag verwachten van een toekomstige Pure Colour. Iedere overweging wordt gemaakt in het belang van het hamstertje en niet om jou te pesten.

Reserveren en wachtlijst

Wanneer je zeker weet dat je een nieuw hamstertje wilt aanschaffen ben je van harte welkom om een e-mail te sturen. In deze e-mail ontvang ik graag wat meer informatie over jou, of degene waar van de hamster wordt, of je specifieke voorkeuren hebt, en welke huisvesting er aanwezig is. Het kan best dat ik als reactie nog wat meer informatie wil weten. Deze informatie verzamel ik om uiteindelijk samen met jou het juiste hamstertje te kiezen. Besef wel; hoe meer eisen, zoals kleur of geslacht, hoe moeilijker het wordt om je te helpen.

Ondanks alle eisen vind ik het vooral heel belangrijk dat iedere persoon op de wachtlijst het juiste hamstertje mee krijgt. Wat bedoel ik daar mee? Stel het is jouw allereerste hamstertje en je bent nog helemaal niets gewend. Dan is het oppakken en dergelijke nog onwennig. Een hamstertje dat in het nest dan al wat meer onzeker toont, is dan geen geschikt hamstertje voor jou. Het betekend niet dat jij een slechte eigenaar zou zijn, absoluut niet! Het betekend dat jullie elkaars onzekerheid kunnen versterken en dan heb je straks een hamstertje waar je niets mee durft. En dat zijn situaties die ik graag wil voorkomen!

Wanneer je op de reserveringslijst staat ga ik er van uit dat je geduld hebt en kan wachten op een Pure Colour ukje. Omdat een hamstervrouwtje geen oneindige lading ukjes geeft houd ik rekening met een aantal plaatsen op de wachtlijst. Als jij dus besluit elders een ukje te halen wil ik dit graag op tijd weten, zo hoef ik anderen namelijk niet teleur te stellen. Zodra er nieuws is over het nestje zal ik je op de hoogte stellen. Je gaat meerdere keren een uitgebreide update e-mail, met als dit kan foto’s, krijgen zodat je het hele proces goed kan volgen!

* Ik behoud mij altijd het recht om een reservering te weigeren of te annuleren. Ook heeft de Hamstery altijd de eerste keus in ieder nest. Het is ook van belang dat jij als toekomstige eigenaar mij overtuigd dat je kan bieden wat het hamstertje nodig heeft. Het is niet aan mij de taak om informatie uit jou te trekken.

Verwachting Huisvesting

Huisvesting is voor een dwerghamster erg belangrijk. Dat staat geheel los van de, veel genoemde opmerking, ‘Ik zou ook wel in een paleis willen wonen’, want een ruime bak is te vergelijken met een normaal woonhuis/appartement. Een te kleine kooi is te vergelijken met het continu leven in een bezemkast. Een te kleine huisvesting triggert negatief, stereotype en agressief gedrag; en dit kan je gewoon voorkomen.

Wanneer je een huisvesting hebt, of gaat aanschaffen, van minimaal 2800cm2, of ook wel 80x35x40cm/70x40x40cm (voorkeur minimaal 3000cm2), is het mogelijk om een Pure Colour een nieuw thuis aan te bieden. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het negatieve gedrag afneemt/voorkomt vanaf dit formaat huisvesting. Natuurlijk komt er nog meer bij kijken om een geschikte huisvesting te hebben, maar het formaat is stap één. Andere spullen, zoals een loopwiel, dienen ook groot genoeg te zijn. Als een dwerghamster een kleiner loopwiel heeft dan 20cm loopt deze met een pijnlijke rug; dat moeten we voorkomen. Ook de mogelijkheid tot badderen in een lekker zandbad is voor de vachtverzorging van groot belang. En om nog eenmaal in de herhaling te vallen; een hele dikke laag bodembedekking om uitgebreid te graven is een echte must have!

Een hamster moet zich op zijn of haar gemak voelen en daarom dien je de huisvesting goed in te richten. Je kan op deze manier heel gemakkelijk voldoen aan de wensen van je hamstertje zodat deze zich snel op zijn of haar gemak gaat voelen. Om te zien waar je nou op moet letten met inrichten verwijs ik je graag door naar de website van HamsterScaping.

Onze hamstertjes leren heel bewust niet om uit een drinkflesje te drinken. Dit is een hele onnatuurlijke manier van drinken en meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat de dieren dan ook minder drinken omdat het ze zoveel moeite kost. Te weinig drinken kan gezondheidsproblemen met zich mee brengen. In de Hamstery hebben alle hamsters een waterbakje tot hun beschikking. Want .. in de natuur hangen er ook geen flessen!

Het ophalen

Het is zover! Je hebt eventjes moeten wachten maar; wachten wordt beloond. We hebben een afspraak gemaakt om je toekomstige hamstertje op te halen. Dat betekend dat het toekomstige huisje van je hamster al helemaal in orde is en je van a tot z alle spullen in huis hebt gehaald om goed voor je hamstertje te kunnen zorgen.

Een hamstertje kan je helaas niet vertellen dat ze nergens bang voor hoeven te zijn en dat ze verhuizen naar een mooi nieuw thuis. We moeten ze daarom vervoeren in een geschikt transportboxje. Dit boxje vullen we met een lekkere dikke laag bodembedekking en als daar ruimte is met wat beschutting. Wat extra nestmateriaal is geen overbodige luxe. Als je langer dan een half uur moet reizen kan je een stukje appel of komkommer in het boxje plaatsen voor extra vocht onderweg. Wanneer het buiten erg koud is kan je het boxje omwikkelen met een sjaal of handdoek, we kunnen afspreken dat ik bodembedekking voor je hamstertje aanbied zodat dit niet al ijskoud is.

Iedere nieuwe eigenaar krijgt een leuke Stamkaart mee. Op de achterkant van de Stamkaart staat een ‘Verhuisbericht’ met wat extra tips voor de komende dagen. Neem deze van harte 🙂 Wil je graag een Stamboom van je hamstertje? Dan kan dit op aanvraag.

Je mag van mij als fokker verwachten dat ik de juiste keus heb gemaakt tussen de ouderdieren. Dat ik er zorg voor heb gedragen om de jonge hamsters te laten wennen aan het oppakken en dergelijke. Je mag verwachten dat je een handtam, vriendelijk en nieuwsgierig hamstertje mee naar huis neemt, met de kanttekening dat deze voldoende tijd krijgt om te wennen. En het belangrijkste is dat je mag verwachten dat je op het moment van adopteren een gezond hamstertje mee krijgt die minimaal 30gram weegt, mits anders besproken. De ukjes zijn ook allemaal getest op diabetes en negatief bevonden.

Garantie tot de deur?

Nee! Het is bij Hamstery Pure Colour nooit garantie tot de deur geweest en dat zal het nu ook zeker niet zijn. Ik sta altijd klaar om vragen te beantwoorden of te adviseren daar waar nodig. Het is belangrijk om altijd in oplossingen te denken. Helaas kan ik niet in de toekomst kijken en ondanks dat ik heel erg mijn best doe om gezonde hamstertjes te fokken; kan ik geen levensduur beloven.

Ik ga er van uit dat je bewust kiest voor het houden van een hamstertje en dat je weet wat dit met zich mee brengt. Mochten er onverhoopte dingen gebeuren waardoor je overweegt om een nieuw huisje te zoeken dan draag ik hier graag mijn steentje aan bij. Ik verwacht wel dat er iets gedaan wordt met mijn adviezen. Sta je hier niet voor open dan kan ik ook helaas niets meer voor je betekenen.

Hoe verdrietig het ook is, ik hoor graag als er iets met het hamstertje is. Is deze ziek? Of komen te overlijden? Dat is informatie die ik wil verzamelen om bepaalde keuzes te kunnen maken. 
En mocht je ooit ergens over twijfelen of denk je dat de nageltjes te lang zijn? Laat me dit weten, dan kunnen we een afspraak maken om het te controleren. Ik ben geen dierenarts maar kan wel zien of deze ingeschakeld moet worden.