HamsterScaping

Hamsterscaping. Een benaming die je steeds vaker tegen komt in Dierenspeciaalzaken, Facebook, op Forums of in informatie bladen over dieren. Maar wat is het nu eigenlijk?

De benaming ‘Hamsterscaping’ is in het leven geroepen door Denise (ik), samen met haar collega, werkzaam bij Dierenspeciaalzaak Wesdijk te Barendrecht. Denise is ook wel bekend van ‘Hamstery Pure Colour’ & ‘Little Paws Pet Shop’. Op 28 Augustus 2014 is de allereerste ‘Scape-bak’ een feit geworden. Geïnspireerd door het natuurlijke doen en laten van de hamster, maar ook door het nabootsen van een natuurlijke leefwereld. Het creëren van een ‘klein’ leefwereldje helemaal aangepast aan de wensen van de hamster. Het woord ‘Hamsterscaping’ is afgeleid van het woord ‘Aquascaping’.

HamsterScaping voorbeelden

Verschillende voorbeelden van HamsterScaping bakken. In dit geval van 100x40x40 (Rus), 100x50x50 (Chinees) & 120x50x50 (Syr)

‘Hamsterscaping’, is het op een natuurlijke manier inrichten van een juist formaat huisvesting. Gelet wordt op bepaalde belangrijke aspecten zodat de hamster zijn instinct kan uitvoeren. Bij deze aspecten kan je denken aan het graafgedrag van de hamster, maar ook het kunnen ‘verstoppen’ als prooidier zijnde is van groot belang. De bedoeling is, door de manier van inrichten, dat iedere natuurlijke gedraging kan worden uitgevoerd en de hamster zich veilig en op zijn of haar gemak voelt in de huisvesting waar deze zijn hele leven dient te vertoeven. Het is van groot belang dat negatieve gedragingen, zoals tralie knagen of klimmen, en agressieve gedragingen voorkomen worden en dit is ook mogelijk als ‘Hamsterscaping’ op de juiste manier wordt uitgevoerd.

‘Hamsterscaping’, is één van de manieren om je hamster een natuurlijke huisvesting aan te bieden. Bij deze methode denken we vanuit de hamster en passen dit toe samen met onze eigen creativiteit.

Een blije hamster is een blije baas

HamsterScaping

Voor meer informatie over HamsterScaping verwijs ik je graag door naar deze website: klik
Voor een goede webshop waar je alles vind voor je HamsterScaping verblijf verwijs ik je graag hier heen: LittlePawsPetShop

Op dit youtube kanaal kan je zien wat HamsterScaping in houd. Ik leg in verschillende filmpjes uit waar je op moet letten en op welke manier een Scape tot stand komt. Dit zijn maar een paar voorbeelden maar het geeft je wel de juiste handvatten om samen met je eigen creativiteit een goede start te maken!